Drukwerkbestand

Wat zijn de aanleverspecificaties?
Hieronder vind je de specificaties van het drukwerkbestand (PDF):
  • Resolutie: minimaal 150 DPI (300 DPI is optimaal).
  • Kleurschema: CMYK. De RGB kleurmodus zal door ons worden omgezet naar CMYK.
  • Snijmarge/afloop: 3 mm aan alle zijden.
  • Inslagschema: voor- en achterkant in juiste stand.
  • Ingesloten lettertypes.
Voor uitgebreidere informatie download je onze aanleverspecificaties (PDF).

Hoe moet ik mijn .pdf bestand aanleveren?
Je .pdf bestand upload je tijdens het bestelproces. Als dit niet lukt kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 868 2200. Je kunt dan de bestanden direct bij ons aanleveren via de e-mail.

Hoe maak ik een .pdf bestand?
Adobe indesign: Kies Bestand > Exporteren. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Kies Adobe PDF bij Opslaan als type (Windows) of Structuur (Mac OS) en klik op Opslaan. Klik op Exporteren (Windows) of op Bewaar (Mac OS).
Adobe illustrator: Kies Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Kies Adobe PDF (*.PDF) als bestandsindeling en klik op Opslaan. Klik op PDF opslaan.
Adobe Photoshop: Kies Bestand > Opslaan als. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Kies Photoshop PDF als bestandsindeling en klik op Opslaan. Kies bij Adobe PDF voorinstelling: PDF/X-1a. Klik op PDF opslaan.
QuarkXpress: Kies Archief > Exporteer> Document als PDF. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Klik op Opslaan.

Kan ik een drukbare .pdf van mijn Word-bestand maken?
Nee. Een .pdf bestand die je hebt gemaakt vanuit Word is niet geschikt als drukbare .pdf. Kijk bij aanleverspecificaties waar je drukwerk aan moet voldoen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met de klantenservice.

Kan ik ook andere bestandtype (.ai, .psd, ..) aanleveren?
Ja. Het is ook mogelijk om een ander bestandtypes (.ai, .psd, .indd, …) te uploaden bij Foldergemak.nl. Deze bestanden kun je uploaden tijdens het bestelproces. Let op! Deze worden niet automatisch gecontroleerd door ons bestandscontrole systeem. We raden je daarom aan om een .pdf van je drukwerkbestand te uploaden.

Ik kan mijn .pdf bestand niet uploaden, wat nu?
Geen probleem. Je kunt het bestand ook e-mailen naar foldergemak@spotta.nl.

Op welke variabelen wordt mijn drukwerkbestand gecontroleerd tijdens de .pdf-controle?
  • Beeldresolutie: Minimaal 150dpi (300dpi is optimaal).
  • Kleurschema: CMYK.
  • Snijmarge/afloop: 3mm aan alle zijden.
  • Pagina oriëntatie: voor- en achterkant in juiste stand.
  • Ingesloten lettertypes.
  • Pagina formaat en aantal pagina's.

Mijn controle-rapport waarschuwt dat de beeldresolutie niet optimaal is. Wat nu?
Het beste kun je een afbeelding gebruiken met een resolutie van 300 dpi, maar hij moet minimaal 150 dpi zijn. Daaronder is de beeldresolutie niet optimaal en komt het drukwerk er onscherp uit te zien. Voor advies kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze klantenservice via 088 868 22 22.